Вести

Бешка фест 2014

Манифестација “БЕШКА ФЕСТ 2014 – Дани војвођанско-баварске културе” одржаће се 5, 6. и 7. септембра 2014. године у центру Бешке. Ова тродневна манифестација одржава се по трећи пут и својим међународним карактером и богатим садржајем привлачи велику пажњу и велики број посетилаца.

Манифестација је замишљена као фестивал међународног карактера у оквиру кога се организују Етно фестивал, Гастро фест, Фестивал вина, културно-уметнички и забавни програм, Бавариан беер партy и рок концерт. На тај начин, на једном месту биће представљени култура, традиција и гастрономија Војводине и Баварске. Поред уживања у интересантном програму и доброј забави, посетиоци ће имати прилику да дегустирају аутентичне војвођанске и баварске специјалитете (баварске кобасице и переце, домаће и баварско пиво и вино, војвођанске посластице, штрудле,крофне и сл.).

Разлог организовања оваквог фестивала у Бешки је тај што Бешка има партнерство и дугогодишњу сарадњу са баварском општином Карлсхулд. Манифестација стога подразумева посету и учешће гостију из Немачке и својим међународним карактером побуђује велику пажњу посетилаца из свих крајева Војводине.