Вести

Бешка фест 2019

Манифестација “БЕШКА ФЕСТ – Дани војвођанско-баварске културе” одржаће се у петак и суботу, 6. и 7. септембра 2019. године у Бешки. Међународним карактером и богатим разноврсним садржајем, манифестација већ осму годину за редом привлачи велики број посетилаца, љубитеља добре забаве и гастрономије. У специфичној војвођанско-баварској атмосфери на терену за мале спортове у центру Бешке организовани су Гастро фест, Етно фестивал, богат културно-уметнички и музички програм. Наступе бројних културно-уметничких друштава, музичке групе из Баварске, тамбураша, као и поп-рок концерте употпуниће богата понуда гастрономских специјалитета, занатског пива, домаћег вина и бермета.

Манифестација се реализује у сарадњи са партнерском општином Карлсхулд из Баварске у циљу презентовања и афирмације традиције, обичаја, културе и гастрономије Војводине и Баварске, као и њиховог дугогодишњег прожимања на овим просторима. Разлог организовања оваквог фестивала у Бешки је тај што Бешка има дугогодишњу сарадњу и партнерство са баварском општином Карлсхулд. Манифестација стога подразумева посету и учешће гостију из Немачке.

Покровитељи манифестације су Општина Инђија и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а организатори су Туристичка организација општине Инђија, Завичајно друштво “Стара Бешка” и Месна заједница Бешка, уз помоћ КУД-а “Бранко Радичевић” из Бешке и јавних предузећа из општине Инђија.