Вести

Бесповратна средства за развој сеоског туризма

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде расписало је Конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава за подршку развоју села кроз инвестирање у проширење економских активности сеоског становништва за 2009. годину. Конкурс је отворен до 10. септембра 2009. године.

На конкурсу могу да учествују физичка лица носиоци пољопривредног газдинства која имају категорисан објекат за смештај у оквиру сеоског домаћинства. Средства се могу користити за изградњу, доградњу и адаптацију објеката по угледу на аутентичне сеоске куће и салаше, а у циљу бављења сеоским туризмом. Такође, средства се могу користити за набавку опреме и репроматеријала за бављење традиционалним занатима.

„Ово је одлична прилика за оне који желе да се баве сеоским туризмом. Сви они који желе да конкуришу, а немају категорисан објекат за смештај могу да се јаве у Туристичку организацију општине Инђија где ће добити све потребне информације о поступку категоризације”, истакао је Борис Пашко, директор Туристичке организације општине Инђија. „Поред тога, ово је прилика за све оне који се баве или желе да се баве старим занатима, али и за нас да добијемо аутентичне производе које ћемо моћи да пласирамо кроз сувенирски програм општине”.