Вести

Данас отварање „Сцена феста” и „Нашег сокачета”

За време трајања Универзијаде 2009 у Инђији, од 30. јуна до 8. јула, одржаће се десети по реду „Сцена фест”. Фестивал се отвара вечерас у 21 час концертом Звонка Богдана, на бини која ће бити постављена у улици Војводе Степе, у аутентичном сремачком етно амбијенту туристичке зоне под називом „Наше сокаче”.

Као и ранијих година и овогодишњи „Сцена фест”, у организацији Културног центра Инђија и под покровитељством Општине Инђија, одржаће се на више локација у граду (зграда КЦ-а, летња башта КЦ кафеа, двориште Гимназије, улица Војводе Степе) са програмима различитог карактера – од концерата и позоришних представа, изложби, промоција до тематских журки које ће бити прилагођене гостима и учесницима такмичења одржаним у нашем граду, обзиром да је Инђија један од домаћина спортских дешавања током Универзијаде 2009.

У дрвеним кућицама са атмосфером сремачког сокака постављеним у пешачкој зони данас почиње презентација локалних специфичности, аутентичних сувенира, хране и пића… Свака кућица у „Нашем сокачету” намењена је представљању појединих специфичности нашег краја:

ВИНСКИ ДУЋАН – најбоља панонска вина

МЕДЕНИ ДУЋАН – најслађи мед

БАКИН ДУЋАН – ручно рађени сувенири од глине, дрвета, осликани и везени

КОМШИЈСКИ ДУЋАН – лицидерска срца, куглофи

СЛАТКА КУЋА – ЕТНО КУЋА МАРАДИК – најлепши домаћи колачи

БЕЋАРСКА КУЋА – ЗЕКИН САЛАШ – делић атмосфере војвођанског салаша у центру града

КУЋА ДОМАЋИНА – информације, сувенири универзијде, пошта

Наредних дана атмосфера војвођанског сокака биће обогаћена музиком тамбураша, културно-уметничким програмом и другим интересантним садржајима. Тако ће 1. и 3. јула у сокачету наступати бројна културно-уметничка друштва, 2. и 4. јул резервисани су за тамбураше, 5. и 7. јул за сликарску радионицу итд.

Као спој спортског духа, забаве, културе и традиције, јединствена атмосфера Инђије у наредих девет дана је свакако нешто што не треба пропустити.