Вести

Деца из Приједора у Инђији

Протеклих недељу дана у општини Инђија боравили су најбољи ученици основних школа из побратимског града Приједора. Ова посета је један од резултата успешне сарадње између управа и туристичких организација ова два места. Деца из Инђије боравила су у Приједору почетком године, а гостопримство је узвраћено у Инђији од 26. јуна до данас.

Деца су током свог боравка уживала у веома садржајном и разноврсном програму. У згради општине за децу је организован званични пријем где су им добродошлицу пожелели директор Туристичке организације општине Инђија Милан Богојевић, шеф кабинета председника општине Немања Милојевић и председник Скупштине Општине Инђија Ђорђе Димић. Прошетали су пешачком зоном, обишли галерију „Адлигат“, стадион ФК Инђија а затим и спортско-рекреативну зону града уз незаобилазну посету „Келтског села“. Потом су један дан провели на излету на Фрушкој гори и други у обиласку Сремских Карловаца, Петроварадинксе тврђве и Новог Сада. Код Старог Сланкамена су обишли Споменик битке код Сланкамена и потом уживали у крстарењу Дунавом и Тисом. Вечерње сате употпунили су концертом КУД-а Соко и садржајима на Сцена фесту у Инђији.

За угодан боравак деце побринули су се Туристичка организација општине Инђија и Општина Инђија, уз помоћ наставника из појединих школа наше општине.