Вести

Дочек Међународне Дунавске регате

субота, 28. јул 2007.

Ове године одржава се 52. по реду Међународна Дунавска регата – ТИД регата. То је највећа и најдужа речна регата на свету. Креће из немачког града Инголштадта, а завршава се у бугарском граду Силистри. Траје 61 дан и тада се укупно превесла 2.080 километара. Регата је веома популарна и поред учесника из подунавских земаља окупља људе из других делова Европе па и са других континената (нпр. Америке, Аустралије и др.). Ове године регата има око 150 учесника, од којих је највећи број из Немачке.

Организатор ТИД Регате кроз Србију је Одбор за туризам Кајакашког савеза Србије. Дневне етапе су у просеку дужине око 43 км. У етапним местима регата борави један дан осим у већим и главним градовима земаља кроз које регата пролази и у којима се задржава по два дана. Етапна места у нашој земљи су: Апатин, Богојево, Бачко Ново село, Бачка Паланка, Нови Сад, Стари Сланкамен, Београд, Смедерево-Југово, Велико Градиште, Добра, Доњи Милановац, Текија, Кладово и Брза Паланка.

Општина Инђија и Туристичка организација општине Инђија, као и сваке године, организују дочек регате у Старом Сланкамену. Ове године регата у Стари Сланкамен стиже у уторак 31. јула.

Туристичка организација за њих је организовала излет до Сланкаменачких Винограда и посету цркве Св. Николе у Старом Сланкамену.

Учесници регате биће смештени у својим шаторима у дворишту сланкаменачке бање, где ће за њих бити обезбеђени храна, пиће као и музички програм у вечерњим часовима.

Надамо се да ће као и предходних година учесници регате бити задовољни својим боравком у нашој општини и још једном је упамтити као доброг домаћина.