Вести

Едукације у функцији развоја туризма

Туристичка организација општине Инђија учествује у пројекту „Стварање услова за подизање конкурентности туристичких дестинација кроз едукацију и обуку кадрова“ који подразумева низ едукација везаних за развој туризма у Војводини. Прва едукација одржана је јуче у Сремским Карловцима у згради Магистрата и представља почетак реализације овог значајног пројекта.

Пројакт реализује Центар за истраживање и студије туризма из Новог Сада, у периоду од маја до децембра ове године, уз подршку Покрајинске владе, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Немачке агенције за техничку сарадњу ГИЗ, Туристичке организације Србије и Војводине, Економског факултета у Београду и Удружења хотелијера и ресторатера ХОРЕС. Сврха пројекта је да се створе услови за подизање конкурентности туристичке дестинације Војводине на начин да се за велики број актера који су запослени у јавном сектору (локалним туристичким организацијама, управама за привреду и туризам),приватном сектору (хотелијери, понуђачи смештаја, произвођачи сувенира, органске хране, итд) и организацијама цивилног друштва које се баве промовисањем догађаја и манифестација у домену туризма, омогући приступ знању, вештинама и иновацијама у области туризма. Резултат едукација и обука биће предлог нових туристичких производа и услуга за територију Војводине као и предлози итинерера.

Уз реномиране професоре и предаваче, отварању пројекта присуствовали су председник Покрајинске владе Игор Мировић, помоћник министра за туризам Рената Пинџо, директор канцеларије ГИЗ за Србију Герхард Сипел и председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.