Вести

„Етно фестивал” ускоро у Инђији

„Етно фестивал”, који по пети пут организују Туристичка организација општине Инђија и Друштво за неговање духовне културе и традиције „Етноарт”, одржаће се у време Духовских дана 11. и 12. јуна у пешачој зони Инђије.

Првог дана манифестације организован је богат културно-уметнички програм, са почетком у 20 часова, где ће наступом КУД-ова са територије општине Инђија бити представљена наша фолклорна традиција.

Другог дана, у времену од 10 до 22.30 часова у пријатном војвођанском амбијенту окупиће се велики број излагача из Војводине, који ће представити културу и традицију ових простора преко својих ручно рађених, вишенаменских и уникатних предмета, сувенира и домаће хране. Поред тога, организовано је и неколико креативних радионица.

На изложбено-продајном делу „Етно фестивала”, који се одржава у недељу 12. јуна, могу учествовати излагачи који презентују ручно израђене предмете, производе старих заната, етно сувенире, традиционална јела и посластице и слично. За излагаче су обезбеђене тезге које ће бити постављене у пешачкој зони.