Вести

Фотосафари на Крчединској ади

Крчединска ада, оаза лепоте и мира, последњих година привлачи све већи број посетилаца. Она је део Специјалног резервата природе „Ковиљско-петроварадински рит“ и једна од највећих ада у овом делу Подунавља. Позната је као права оаза нетакнуте природе и животињског света – станиште је стотина коња, подолских говеда, магараца, свиња, бројних врста птица. Као таква, прави је рај за љубитеље природе, екологије и фотосафарија и буди велико интересовање домаћих и страних туриста.

Управо због тога, Туристичка организација општине Инђија 29. августа 2015. године организује промо туру „Фотосафари на Крчединској ади“ намењену новинарима, фоторепортерима и фотографима како би се и на тај начин презентовали туристички потенцијали наше општине. Поред обиласка аде и упознавања њених природних лепота, програмом је предвиђена радионица – округли сто на тему „Туризам у заштићеним подручјима“, као и дегустација специфичних локалних производа.

Поред туристичких потенцијала једне од највећих и најочуванијих дунавских ада биће представљени и планови Туристичке организације општине Инђија за развој туризма на ади, као дестинацији погодној за развој специфичних видова туризма и активног одмора у природи кроз еколошке кампове, тим билдинг и посматрање птица.

Покровитељи манифестације су Општина Инђија, Туристичка организација општине Инђија и Министарство трговине, туризма и телекомуникација.