Вести

Гастрономски спектакл последњег викенда октобра у Инђији

Гастрономска манифестација „Укуси Војводине“ одржаће се по први пут у Инђији 29. и 30. октобра. У пешачкој зони Инђије посетиоци ће моћи да уживају у врхунским традиционалним јелима војвођанске кухиње, која ће за њих спремати искусни кувари из читаве Војводине.

Овим поводом данас је у згради Општине Инђија одржана конференција за медије на којој су се присутнима обратили директор Туристичке организације општине Инђија Милан Богојевић, ПР фестивала Сара Балабан и реномирани гастрономски стручњак Саша Мишић, који ће такође спремати војвођанске специјалитете. Богојевић је истакао значај одржавања овакве манифестације у Инђији, те подсетио да пре пет година Инђија није имала “са чим” да се представи у оквиру “Укуса Војводине” и да су апликације биле безуспешне.

“Данас општина Инђија има неупоредиво боље угоститељске објекте, винарије су сазреле и праве одлична вина, ту су раме уз раме пчелињи производи, зимнице, џемови и сиреви. Широк спектар квалитетних гастрономских производа. Отуд није чудо што су “Укуси Војводине” одабрали Инђију као место где ће први пут након Новог Сада одржати своју манифестацију.”

Фестивал ће се одржати 29 и 30. октобра у периоду од 12 до 18 часова.