Вести

Хуманитарна акција Етно фестивала

 

У недељу 8. јуна, у пешачкој зони Инђије одржан је девети по реду Етно фестивал, који се последњих неколико година одржава на дан прославе градске славе “Духова”. Скромније него претходних година, због актуелне ситуације и великих поплава које су задесиле Србију, програм у Инђији био је хуманитарног карактера.

На продајној изложби Етно фестивала своје етно производе представили су излагачи из целе Србије (Ковачице, Пожаревца, Сремских Карловаца, Зајечара, Руме, Богатића, Сремске Каменице, Крагујевца, Новог Сада, Србобрана, Зрењанина, Куцуре, Кикинде, Београда, Шапца, Сомбора, Севојна, Земуна, Бачке Паланке, Марадика, Крчедина, Новог Сланкамена, са Банстола и Копаоника и наравно из Инђије). Накнаду коју су излагачи платили за учешће на фестивалу, у укупном износу од 54.000 динара, организатори манифестације уплатили су у хуманитарне сврхе угроженима из поплављених подручја, тачније Основној школи “Боривоје Милојевић” из Крупња.

 

У оквиру манифестације, а у периоду од 17 до 22 часа организована је и хуманитарна акција “Покажи своје срце”. Удружења жена и грађана и КУД-ови са територије општине Инђија, заједно са организаторима манифестације, као свој прилог, припремили су симболичне поклоне за грађане који су се одазвали хуманитарној акцији. Том приликом сакупљено је 14.000 динара и та средства су такође уплаћена поменутој основној школи.

 

Организатори манифестације и хуманитарне акције били су Туристичка организација општине Инђија и Друштво за неговање духовне културе и традиције “Етноарт”, уз подршку Општине Инђија, Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавањеи равноправност полова и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.