Вести

Инђија бележи рекордну посету туриста у овој години

Званични подаци Завода за статистику и Централног информационог система Е-туриста показују да је у општини Инђија закључно са јулом ове године број ноћења износио 21.993. Прошле године је у истом периоду, од почетка године до краја јула месеца, број ноћења износио 2.117, а у години пре епидемије корона вируса у истом периоду остварено је 4.347 ноћења. Гледајући и даље статистику, можемо рећи да ће ово бити најбоља година од када се води статистика боравка туриста по општинама у Србији.

Шта стоји иза ове сјајне статистике?

Туристичка организација општине Инђија од новембра прошле године интензивно комуницира са власницима објеката који пружају услуге смештаја и извршена је категоризација седам нових објеката. Такође, значајно су побољшани услови за боравак туриста. Још прецизније: отворено је Келтско село, уређена Тврђава Акуминкум, реконструисан споменик Битке код Сланкамена, постављена пешачка туристичка сигнализација у Инђији, постављена сигнализација винског пута општине Инђија, организоване су бројне манифестације и културни догађаји, одштампан је “Гастро водич” у коме су представљени сви ресторани и винарије, одштампана је туристичка публикација “Трагом историје” у којој су представљени заштићени споменици културе, израђени су веб шоп и андроид апликација “Упознај Инђију”. И на крају, али не најмање битно, Туристичка организација општине Инђија у овој години сваког месеца промовисала је туристичку понуду општине у бројним телевизијским емисијама, прилозима, радио гостовањима и новинским интервјуима.

Такође, у наредном периоду општина Инђија имаће и два туристичка инспектора чиме ће се лакше контролисати вођење евиденције броја гостију и ноћења и још значајније, нелегални објекти који пружају услуге смештаја, увешће се у легалне токове и систем.