Вести

Инђија данас центар окупљања туристичког сектора Војводине и Србије

Данас је у Културном центру Инђија свечано отворен други по реду Туристички самит Војводине. Самит је окупио велики број представника туристичких организација, туристичких агенција, развојних агенција, културних институција и угоститеља, који ће током наредна два дана имати прилику да размене искуства и знања у области туризма и упознају се са примерима добре праксе на територији Војводине и Србије.

Како су домаћини овогодишњег самита Општина Инђија и Туристичка организација општине Инђија, на самом почетку све присутне поздравио је председник општине Владимир Гак. Директор Туристичке организације општине Инђија Милан Богојевић говорио је на панелу Проактивност, стратегија и страст као покретачи у туризму о примеру интензивног развоја туризма општине Инђија у последњих неколико година, заснованом на добрим идејама, снажној вољи и великом залагању за постизање постављених циљева.

Покрајински секретар за привреду и туризам др ненад Иванишевић, директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић и извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић говорили су у панелу Туризам као инстурмент јавне дипломатије. Панелисти су били и директори туристичких организација Војводине, Београда, Новог Сада, Ниша, Златибора као и други компетентни стручњаци из области туризма.