Вести

Инђија домаћин „Сајма стваралаштва сеоских жена у Војводини”

Инђија ће овог викенда бити домаћин још једне велике манифестације. У суботу, 15. октобра од 11 часова у пешачкој зони, у улици Војводе Степе одржаће се „Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини” који је и ове године организован поводом 15. октобра – Међународног дана сеоских жена.

Циљ манифестације је представљање богатог стваралаштва сеоских жена у Војводини као могући туристички, економски и привредни потенцијал руралних средина.

Конференција за новинаре на којој ће званично бити најављен овај догађај, а на којој ће говорити председник општине Инђија, Горан Јешић, покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова, Мирослав Васин и директорка Завода за равноправност полова, Весна Шијачки заказана је за сутра.

На сајму ће учествовати 160 женских сеоских удружења из 41 општине из Војводине која ће изложити аутентичне рукотворине и производе старих заната који чувају традицију и богато културно наслеђе војвођанског вишенационалног амбијента.

Манифестацију организују општина Инђија, Туристичка организација општине Инђија, Покрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова, Завод за равноправност полова, а под покровитељством Владе АП Војводине.