Вести

Инђија на Првој ученичкој колонији у резиденцији Амбасаде Канаде

Данас је у резиденцији Амбасаде Канаде одржана Прва ученичка колонија старих заната. Општина Инђија као једна од пет одабраних градова и општина које су дугорочно посвећене очувању традиционалног наслеђа одазвала се позиву и заједно са Туристичком организацијом општине Инђија организовала учешће наших представника: професори и ученици Средње стручне школе „Др Ђорђе Натошевић“ и чланице Удружења жена „ЕтноДом Гороцвет“ из Инђије.

Туристичка организација општине Инђија једна је од првих која је подржала овај пројекат, а туристички комплекс „Келтско село“ је и на овом догађају истакнуто као пример успешне сарадње локалне самоуправе и Туристичке организације, с једне стране, и удружења жена и средње стручне школе, са друге стране. Управо је Средња школа „Др Ђорђе Натошевић“ из Инђије данас овде добила прву награду у конкуренцији средњих школа, што је још једна потврда преданог рада и посвећености њених професора и ученика.

Прву ученичку колонију организовала је Етно мрежа у сарадњи с НАЛЕД-ом, под покровитељством супруге амбасадора Канаде, Валери Лејн, са циљем умрежавања и промоције локалних средина као примера најбоље праксе у едукацији деце и младих на тему културног наслеђа.