Вести

Инђија ових дана стециште спорта, забаве, културе и традиције

Инђија је већ неколико дана домаћин дела јубиларне 25. летње Универзијаде. На градском стадиону до сада су одржане фудбалске утакмице између мушких репрезенатација Уругваја и Ирске, Ирске и Кореје док је сусрет Бразилки и Немица отказан због кише. Почевиши од 2. јула у спортској хали у центру града свакодневно се одржавају тренинзи одбојкашких репрезентација из различитих земаља.

Спортска дешавања међутим нису једина врста забаве коју Инђија ових дана нуди својим грађанима и посетиоцима. Истовремено са почетком Универзијаде отворен је десети по реду „Сцена фест”, као и туристички кутак у пешачкој зони под називом „Наше сокаче”. У уторак, 30. јуна „Сцена фест” је својим концертом отворио Звонко Богдан, а наредних дана уследио је низ позоришних представа, промоција и разних перформанса. У аутентичном сремачком амбијенту „Нашег сокачета”, отвореном истога дана, презентују су традиционална храна и пиће, ручно израђени сувенири, званични сувенири Универзијаде, као и умеће бројних културно-уметничких друштава, тамбурашких оркестара и других уметника.

Наредних дана у Инђији ће се одиграти четврт финална утакмица мушких фудбалских репрезентација, као и полуфинална утакмица женских репрезентација. „Сцена фест” и „Наше сокаче” пружиће нам још неколико интересантних позоришних и музичких дешавања.