Вести

Инђијско удружење „Етноарт” на Сајму хране и пића у Београду

На Београдском сајму данас почиње четврти по реду Сајам етно хране и пића. Сајам организује Привредна комора Србије и окупља скоро 300 излагача из свих крајева Србије. На позив Привредне коморе Срема, ове године учествује и инђијско удружење „Етноарт”, које негује традиционалне и културне вредности Срема.

На овој специјализованој манифестацији представиће се произвођачи хране и пића припремљених по посебним, најчешће традиционалним рецептурама и у ограниченим серијама, као и производи намењени ширем тржишту. Сајам етно хране и пића одржава се под слоганом „Утемељење робне марке етно производа” и намењен је пре свега пословним посетиоцима, односно власницима и добављачима ресторана, хотела и трговинских радњи, са циљем препознавања, брендирања и бољег пласмана на домаћем и иностраном тржишту.

На том скупу организован је и пратећи стручни програм намењен едукацији учесника, али и посетилаца. Теме о којима ће бити реч везане су за увођење система квалитета, органску производњу, сертификате, правну заштиту и заштиту географског порекла производа.

Сајам етно хране и пића отворен је до 28. новембра.