Вести

“Крчединска бућка 2012”

п

Јуче завршена, тродневна манифестација “Крчединска бућка 2012”, први путодржана ове године у организацији УСР “Дунавац” из Крчедина и Туристичке организације општине Инђија окупила је значајан број учесника изКањиже, Мола, Шапца, Сегедина, Новог Сада, Сремске Митровице и локалне љубитељеовог атрактивног спорта из Крчедина, Инђије, Бешке, Каћа.

У такмичарском делу манифестације који је трајао првог дана од 06.00 до 14.00часова и другог дана од 06.00 до 11.00. часова, уловљено је укупно 52 кг сома.

Прво место са укупно уловљене 14,090 кг рибе освојила је екипа у саставу Миле Крстин и Зоран Радосављев из Каћа.

Друго место са само 310 грама мање од првопласираног освојили су Марко Грујић и Вишња Мирић из Земуна, једина учесница бућке, која је своје присуство оправдала појединачним највећим уловом сома, тежине преко 11 кг.

Треће пласиранису били гости из Сегедина Золтан Чернак и Имре Косо са укупно 9,480 кг.

Захваљујући спонзорима, првопласирани су,осим пехара, освојили и сонар који је поклонило предузеће “Елко” из Футога. Друга награда је била сервис мотора до 50кг, који је поклонио Ненад Јовичић из Сремских Карловаца, а за треће место,појас за спасавање побринуло се предузеће “Обим” из Нових Бановаца.

Захваљујемо се пријатељима који се на различите начине помогли ову нашу манифестацију, а то су: “Бивода” из Бујановца, “Житосрем” Инђија, ЈКП”Комуналац” из Инђије, “Зекин салаш” , ресторан”Мерак” из Крчедина и пчелар Ћукаловић из Инђије.

По реакцијама учесника, гостију као и ентузијазму и расположењу организатора сви су изгледи да ће ова манифестација прерасти у традиционалну и да ће и наредних година уз, још већи број учесника наставити да на овако леп начин промовише ово сремско село и општину Инђија.