Вести

Летњи камп у Чортановцима

У Чортановцима је почео је летњи камп који организује Зелена омладина Србије у сарадњи са Мрежом за сарадњу и развој Источне Европе. Камп који носи назив „Живети са природом – ненасиље и безбедносне стратегије”, угостиће преко сто младих људи из целе Европе, који ће у Чортановцима, на „Козарици” у приобаљу Дунава, боравити од 7. до 17. августа. Пројекат је подржан од стране Европског Парламента, Европске омладинске фондације Савета Европе, Зелене европске фондације, Зеленог Форума Шведске и Европске Федерације Младих Зелених. Камп је реализован у сарадњи са Планинарским друштвом „Железничар” Инђија, Канцеларијом за младе из Инђије, општином Инђија, Националним парком Фрушка гора и Министарством одбране Републике Србије.

Летњи камп је организован по моделу самоодрживе заједнице, користећи еколошки прихватљиве методе. Смештај је организован у шаторима, а активности и програм кампа (предавања, радионице, састанци итд.) одржавају се на отвореном.

Циљеви кампа су подржавање културе мира, превенција и мирно решавање конфликата, као и подршка интеркултуралном, интеррелигијском дијалогу као вида борбе против расизма, национализма и сваке врсте дискриминације.