Вести

Медена улица у октобру

Под покровитељством Општине Инђија, од 17. до 19. октобра одржаће се продајна изложба меда и пчелињих производа (17. октобра у Бешки и 18. и 19. октобра у Инђији). Организатори ове „слатке” манифестације, која за циљ има представљање овогодишње „бербе” инђијских пчелара, по четврти пут за редом су Удружење пчелара „РОЈ” из Инђије и Туристичка организација општине Инђија. Посетиоци ће имати прилику да се на сваком од 20 штандова упознају са лековитим својствима меда и пчелињих производа, осладе медењацима, пробају медовачу, набаве стручну литературу, као и да уживају у ликовним радовима инђијских основаца на тему „МЕДЕНА УЛИЦА МОГ ГРАДА” или да се укључе у рад сликарске радионице под називом „МЕДЕНИ ШТАФЕЛАЈ”.

Изложбени и продајни сегмент ове године пратиће и интересантан културно-уметички програм најмлађих чланова ансамбла КУД-а „СОКО” Инђија и „Др Боривој Гњатић” Стари Сланкамен, као и додела медене награде најбољим радовима на ликовном конкурсу.

Као најаву манифестације „Дани меда” у Инђији, са циљем едукације најмлађе популације, чланови удружења ће током медене недеље организовати јавни час у инђијским основним школама.