Вести

Међународна дунавска регата поново у Старом Сланкамену

Најстарија, најдужа и највећа, међународна, спортско – рекреативна, туристичка, кајакашка регата на свету ТИД (Tour internacional Danubien) у уторак, 31. јула стиже у Стари Сланкамен, једно од 12 етапних места у Србији.

Организатор 63. по реду ТИД регате кроз Србију је Кајакашки савез Србије уз помоћ градова, општина и туристичких организација насеља кроз која пролази. Традиционалан дочек учесника регате у Старом Сланкамену као и претходних година организују Општина Инђија, Туристичка организација општине Инђија и Специјална болница „Др Боривоје Гњатић“ из Старог Сланкамена. За учеснике су обезбеђени простор за постављање шатора у дворишту бање, основни услови за боравак и два оброка, а организовани су пешачка тура обиласка насеља, званични састанак домаћина са представницима земаља учесница и пригодан пратећи програм.

Ове године очекује се око 130 кајакаша из Немачке, Аустрије, Словачке, Мађарске, Хрватске, Румуније, Бугарске, Швајцарске, Холандије и Србије који ће за 75 дана прећи пут дуг 2.515 км. Учесници су особе различитих узраста оба пола, али ипак због дужине трајања регате и слободног времена највише су заступљени старији учесници, професори, студенти и они који у овом периоду немају обавезе, као и прави љубитељи здравог начина живота, боравка у природи, а нарочито на води.