Вести

Међународна дунавска ТИД регата поново у Старом Сланкамену

Ове године најстарија, најдужа и највећа међународна, спортско-рекреативна, туристичка, кајак, кану и веслачка регата у уторак, 30. јула по 64. пут стиже у Стари Сланкамен. Пут дуг преко 2.500 километара кајакаши ће превеслати за 75 дана. За то време пролазе кроз 10 земаља, кампују у 9 земаља, у 61 етапном месту дуж Дунава. Једно од 12 етапних места у Србији је Стари Сланкамен.

На 64. ТИД-у очекује се учешће око 130 кајакаша из Немачке, Аустрије, Мађарске, Хрватске, Бугарске, Румуније, Швајцарске, Холандије, Енглеске, Ирске, Америке, Аустралије и Србије. Овогодишња регата посебно је занимљива јер три учесника из Србије планирају да превеслају целу регату. До сада, то је пошло за руком тек деветорици грађана Србије, а међу њима су и две женске особе.

Организатор ТИД регате кроз Србију је Одбор за туризам Кајакашког савеза Србије уз помоћ домаћина – туристичких организација градова и општина кроз које регата пролази. Традиционалан дочек учесника регате у Старом Сланкамену организују Општина Инђија, Туристичка организација општине Инђија и Специјална болница „Др Боривоје Гњатић“ из Старог Сланкамена. И овај пут, за учеснике су обезбеђени основни услови за боравак, простор за постављање шатора у дворишту бање, два оброка и поклони. На малој бини постављеној у дворишту бање, након састанка представника земаља учесница, кајакашима ће бити приказана презентација наше општине, културно-историјских и природних вредности Старог Сланкамен, након чега ће уживати у музици тамбураша.

Уколико сте љубитељ спорта, рекреације, туризма, боравка у природи и здравог начина живота, придружите се 64. Дунавској регати. Контакт особа: Дејан Јовановић, Кајакашки савез Србије, +381 64 3495193, tidejan@gmail.com