Вести

Међународна ликовна и песничка колонија у Крчедину

ч

У Крчедину данас почиње Међународна ликовна колонија која ће се трајати од 26. до 29. јула. Колонија се одржава у дому породице Јакшић, а очекује се учешће 32 сликара и стотинак песника из девет земаља.

Како најављују организатори, у уметничком делу програма наступиће драмски уметници Рада Ђуричини и Иван Вучковић, певач Иван Плавшић, афористичар Александар Чотрић, женска вокална група “Јенђе”, оркестар “Банатски кицоши” и градски тамбурашки оркестар из Старе Пазове. Такође, биће изведена позоришна представа “У кубу” београдског “Театра лево” и приказан документарно-играни филм “Врата Србије” у режији Марка Дабића.

Титула “Ја Крчединац”, која се додељује успешним ствараоцима, признатим уметницима, пријатељима Крчедина, овог пута биће уручена песнику и музичару Бори Ђорђевићу, проф. Маји Волк и глумцу Ивану Бекјареву. Ова титула додељује се од 2008, а до сада су је понели Миња Субота, књижевници Брана Црнчевић, Перо Зубац, Слободан Ракитић, Радомир Андрић, Александар Чотрић, глумци Мирко Бабић и Рада Ђуричин, музичари Бора Дугић и Бане Крстић, шпански песник Алберто Гарсија Тереса и други.

За сва дешавања у дому породице Јакшић улаз је слободан.