Вести

Министарка Матић: општина Инђија све интересантнија туристима из Србије

Данас је Татјана Матић, министарка трговине, туризма и телекомуникација, на позив Туристичке организације општине Инђија, боравила у званичној посети Инђији. Најпре је организован састанак у згради општине коме су поред министарке присуствовали председник општине Инђија Владимир Гак, директор Туристичке организације општине Инђија Милан Богојевић и шеф кабинета председника Немања Милојевић. Тема састанка био је развој туризма у општини Инђија – значајни успеси до сада постигнути на том пољу и даљи планови развоја. Као приоритетан, највећи до сада планирани пројекат истакнуто је шеталиште изнад Дунава у Старом Сланкамену, чији је почетак изградње планиран у овој години.

Након састанка, делегација је посетила туристички комплекс „Келтско село“, чију је изградњу Министарство финансирало у неколико наврата путем конкурса за инфраструктурне пројекте развоја туризма. Имала је прилику да обиђе тренутне радове на изградњи додатних објеката у комплексу а организован је и приказ радионица које су током сезоне у понуди посетиоцима.

Потом је уследила посета новоотворене Галерије „Адлигат“, коју је формирала Туристичка организација општине Инђија, као други највећи туристички производ Инђије, након „Келтског села“.

Министарка Матић је изразила задовољство данашњом посетом и истакла да ће Министарство наставити снажно да подржава развој туризма у општини Инђија у сваком сегменту, посебно када је у питању наутички туризам.