Вести

Нови војвођански салаш ускоро у Крчедину

Аутентичну понуду салаша у Војводини ускоро ће обогатити „Зекин салаш” , који ће у другој половини априла бити отворен у Крчедину. На тај начин ово карактеристично сремско село добиће значајније место на туристичкој мапи општине Инђија.

Салаш ће представљати рестауирано старо сеоско домаћинство са бројним пратећим садржајима. Етно ресторан капацитета 150 места са баштом од 300 места, уз музику тамбураша у аутентичном амбијенту старог сремачког домаћинства нудиће врхунска аутохтона јела овог краја.

У оквиру салаша посетиоцима ће на располагању бити „Музеј зеца” са сталном уметничком поставком посвећеном зецу и инспирисаном зецом. Конгресна сала, намењена одржавању семинара, радних и свечаних састанака, капацитета 70 места, такође ће бити уређена у етно стилу. У оквиру простора за рекреацију у понуди ће бити фудбалски и одбојкашки терени, бадмингтон, лук и стрела, вожња бициклом, дечије игралиште и јахање.

Поред наведених садржаја, планирано је да у будућности на салашу буде у функцији и хотелски смештај капацитета 47 лежаја, као и велнес центар са затвореним базеном, ђакузијем, сауном, салоном за масажу и сл.

Салаш се налази на 3 км од ауто пута Е-75 (издвајање на петљи Бешка-Крчедин), у главној улици Крчедина, поред цркве Св. Николе, а његово отварање планирано је у другој половини априла 2009. године.