Вести

Одржан Етно фестивал и прослава градске славе

 

 

 

 

У Инђији је јуче прослављена градска слава Духови, којој је традиционално присуствовао велики број наших суграђана али и посетилаца. Градску славу обележио је Етно фестивал у центру града, као и разноврсни наступи културно-уметничких друштава са територије наше општине, као и гостујућих ансамбла из Војводине и Србије. У улици Војводе Степе, у војвођанским кућицама и на тезгама, преко 50 излагача из целе земље представило је своје умеће и изложило своје рукотворине, а КУД-ови су разноврсним програмом увеличали прославу.

 

У обележавање градске славе као и сваке године укључила се и Српска православна црква, те је у 17х почела Духовска литија градским улицама коју је предводио Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије, а након литије је у храму Ваведења Пресвете Богородице служен Акатист Икони Пресвете Богородице – Тројеручици.

 

Организатори манифестације били су Туристичка организација, Општина Инђија и Удружење за неговање духовне традиције “Етноарт” Инђија, а под покровитељством Покрајинског секретаријата за пољопривреду.