Вести

Одржана “Крчединска бућка 2013”

 

 

 

 

Протеклог викенда, 20. и 21. јула 2013. године, одржана је манифестација “Крчединска бућка 2013” у организацији Туристичке организације општине Инђија и Завичајног друштва “Игњат Бокур” из Крчедина. На обали Дунава у Крчедину окупило се 20 екипа из Крчедина, Бешке, Земуна, Гроцке, Новог Сада, Кањиже, Шапца, Футога и Батајнице које су своје умеће у пецању сома бућком показале током два дана трајања манифестације.

 

 

У такмичарском делу манифестације који је трајао првог дана од 14.00 до 19.00 часова и другог дана од 06.00 до 12.00. часова, уловљено је укупно 58,450 кг сома.

 

 

 

Првопласирану екипу са уловљених 19,900 кг рибе чинили су Драшковић Ненад и Учајев Игор из Земуна. Драшковић Ненад упецао је сома тежине 11,750 кг те је добио и награду за највећи појединачни улов.

 

Друго место са упецаних 16,250 кг сома освојили су Кустудић Бошко и Срок Петар, такође из Земуна.

 

Трећепласирани су били такмичари из Кањиже Ракић Душан и Станковић Бранислав са укупно 12,600 кг рибе.

 

Захваљујући спонзорима, првопласирани су, осим пехара, освојили и сонар, поклон фирме “Хонда Марине” из Футога. Другу награду су чинили пехар, весло и 2 зип упаљача, поклони фирме “Пивка”. Награду за треће место, редован годишњи сервис мотора до 50 кс, обезбедила је фирма “Наутик центар” из Сремских Карловаца, а за највећи појединачни улов, осим пехара, додељен је и поклон организатора манифестације.

 

Судећи по реакцијама учесника и гостију, али и ентузијазму и расположењу организатора ова манифестација прерашће у традиционалну и наредних година, уз још већи број учесника, наставиће да промовише ово сремско село и општину Инђија.

 

Захваљујемо се судијама Келијашевић Александру, Крстин Милету и Кричко Михалу, медијским покровитељима и пријатељима који су на различите начине помогли одржавање ове манифестације.

 

 

 

Медијски покровитељи: Сремска ТВ и РТВ Инђија.