Вести

Одржано „Вече младих вина Инђије“

Око двадесет винара представило је своја вина на синоћ одржаној првој манифестацији „Вече младих вина“ у винарији „Авен“ у Инђији, где су домаћини били Милан и Драгана Ињац. Пред гостима нашла су се овогодишња млада бела, розе и црна вина а ова прилика била је идеална за планирање нових манифестација.

Директор Туристичке организације општине Инђија господин Милан Богојевић посетио је ову манифестацију и у разговору са винарима родила се нова идеја која ће обогатити презентацију вина инђијских произвођача. Са првим снегом у Инђији одржаће се прва манифестација „Када падне први снег“ – вече куваног вина на шеталишту где ће бити постављени штандови за дегустацију куваног вина са пропратним забавним програмом. „Ово је прва таква манифестација у нашој околини а радићемо на томе да прерасте у традиционалну јер наши винари, са поносом могу да кажем, имају вина која су на фестивалима у земљи и иностранству награђивана престижним наградама. Ово ће бити трећа манифестација у овој години коју организује Удружење винара “Вина Инђије” са Туристичком организацијом, која се умногоме разликује од класичних сајмова вина и мислим да је јединствена у читавој Србији. Туристичка организација општине Инђија потрудиће се да интересантним музичким програмом додатно оплемени ову манифестацију и тиме привуче већи број посетилаца. Ово је још један пример колико вински туризам може бити интересантран и колико може допринети бољем позиционирању Инђије на туристичкој мапи Србије“,​ истакао је Богојевић.

Председник удружења винара Александар Иваниш још једном је подвукао одличну сарадњу са Туристичком организацијом општине Инђија и са винарима са територије општине Инђија и најавио отварање две нове винарије до краја године. „До краја године очекујемо пререгистрацију два досадашња мала произвођача вина у веће винарије са дегустационим салама. Ово је поред награда које смо освојили у овој години још један показатељ експанзије виноградарства у општини Инђија“, нагласио је Иваниш. О самом дану младих вина рекао је да постоји велики потенцијал у новим винима и ако се по јутру дан познаје следећа година биће још једна од бољих година за инђијска вина.