Вести

Параолимпијци Србије у Кр­чедину

Данас је у Крчедину ор­ганизована манифе­стација „Ловачка при­ча“, чији су учесници параолимпијци Србије из различитих спортова.

Своје кулинарске способнос­ти опробали су у так­мичењу у кувању папр­икаша од дивљачи.

Госте је испред општине Инђија дочекао директор Туристичке организације општине Инђија Милан Богојевић који је истакао да су овакви догађаји изузетно значајни за општину Инђија.

“Овакви догађаји развијају манифестациони туризам и посебно су значајни када се одржавају у селима јер развијају и оплемењују наша села. Значај овог догађаја је још већи јер у њему учествују особе са инвалидитетом које су се издигле изнад свих проблема са којима су суочене и данас успешно представљају Србију у Свету. Гости су нам параолимпијци из различитих спортова окићени различитим трофејима. Колико сам чуо из разговора са њима овде су шампиони Еворопе у стоном тенису, бронзани стонотенисери са последњих параолимпијских игара… заиста је велика част угостити овакве људе у Крчедину. Морам да напоменем и то да ће Крчедин од следеће године бити у фокусу туристичке понуде Инђије, и Војводине. Планирамо да до јуна завршимо изградњу пристана у Крчедину и Крчединској ади, набављамо катамаран и очекујемо позитиван исход са балонима за летење. Тада ћемо поставити на Крчединској ади 6 до 8 тезги за мале произвођаче хране, пића и рукотворина.”

Манифестацију је употпунио наступ КУД-а „Иво Лола Ри­бар“ из Крчедина, изложбена поставка Удружења жена “Крчединке” и изложба слика “Галерије Јакшић”.