Вести

Почели радови на уређењу одморишта за бициклисте у Бешки

 

У Бешки, на углу улица Краља Петра И и Фрушкогорске, код пружног прелаза, ове недеље почели су радови на уређењу одморишта за бициклисте по идеји Туристичке организације општине Инђија. Овај локалитет налази се на значајној трансевропској бициклистичкој рути Еуро Вело 6, која иде од Француске до Румуније и повезује Атлантски океан са Црним морем. Овакав положај условио је да уређење овог локалитета буде првенствено намењено одмору бициклиста, који на свом путу кроз Србију немају довољан број места адекватно уређених за њихове потребе. Одмориште ће уједно представљати и инфо стоп тачку опремљену таблама са свим потребним информацијама и мапама како би се ови туристи усмерили ка туристичким потенцијалима наше општине и услугама наших угоститељских објеката.

 

Пројектом планиране активности су:

–              инфраструктурно уређење простора,

–              пејзажно уређење,

–              опремање мобилијаром,

–              постављање туристичких инфо табли,

–              промотивне активности и

–              свечано отварање.

 

Уређењем одморишта за бициклисте истовремено ће се добити и место које ће служити као својеврсни парк пријатељства Бешке и Карсхулда – пријатељског места у Немачкој покрајини Баварска и носиће назив “Парк Карлсхулд”. Поред тогашто ће бити значајан сегмент туристичке понуде Бешке и општине Инђија, овај парк ће представљати значајно место окупљања локалног становништва.

Део средстава обезбеђен је на конкурсу Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова “Село са разгледнице”, а реализација пројекта поверена је ЈП “Дирекција за изградњу општине Инђија”, ЈКП “Комуналац” Инђија и Туристичкој организацији општине Инђија.