Вести

Подизање еколошке свести завет за будућност

У циљу подизања еколошке свести пре свега код деце, у „Келтском селу“ у Инђији постављенa су три еко-кутка предвиђена за сепарацију отпада. На последњој Скупштини, Туристичкој организацији општине Инђија је потврђено управљање заштићеним подручјем „Лесни профили у Старом Сланкамену“. Такође и планови за нов туристички садржај на Крчединској ади били су разлози да данас у званичној посети Инђији борави подсекретарка Покрајинског секретаријата за заштиту животне средине Бранкица Табак. Подсекретарка је са директором Туристичке организације општине Инђија Миланом Богојевићем најпре посетила компанију „Пластик Гогић“ у индустријској зони Инђије, која је као друштвено одговорна компанија донирала канте за одлагање и сепарацију отпада за „Келтско село“. Потом је уследио обилазак овог туристичког комплекса, у коме је од самог почетка екологија један од четири основна елемента на којима се базира концепт рада.

У обраћању окупљеним представницима медија госпођа Табак је истакла значај подршке оваквим еколошким иницијативама и њихов допринос процесу подизања свести о значају очувања животне средине. Такође, најавила је нове пројекте у чијој ће реализацији сарађивати са Туристичком организацијом општине Инђија, напоменувши при томе да је ово први пут да је Покрајински секретаријат остварио сарадњу са једном локалном туристичком организацијом и то захваљујући њеном интересовању да на различите начине екологију имплементира у развој туризма.

Директор Богојевић је навео да „Келтско село“ посећују бројне организоване групе предшколског и школског узраста те да је ово право место на коме може да им се скрене пажња на ову тему на конкретном примеру смећа које сами бацају. Такође, у плану је увођење већег броја едукативних радионица са темом екологије у редовне програме дешавања у „Келтском селу“.