Вести

Подршка Министарства туризма пројекту изградње келтског насеља у Инђији

На конкурсу Министарства трговине, туризма и телекомуникација за доделу субвенција и дотација намењених за пројекте развоја туризма у 2021. години Туристичка организација општине Инђија обезбедила је додатна средства у износу од 2.000.000,00 динара за наставак реализације пројекта „Реконструкција келтског насеља у Инђији”.  Данас је у Министарству потписан уговор којим се поменута средства додељују Туристичкој организацији општине Инђија. Препознајући значај и атрактивност пројекта, ресорно министарство је по трећи пут у последњих неколико година финансијски подржало реализацију пројекта.

Уз помоћ средстава Општине Инђија ускоро почињу радови на уређењу језера, изградњи трга и платформе на језеру, као и других садржаја на отвореном, а поменута средства од Министарства биће искоришћена за изградњу још две келтске куће.

Пројекат подразумева изградњу туристичког комплекса лоцираног у спортско-рекреативној зони Инђије, у близини нове спортске хале. Део комплекса је изграђен у претходних неколико година, а завршетком овогодишње фазе радова, локалитет ће бити стављен у функцију туризма и примиће прве посетиоце.