Вести

Постављање туристичке сигнализације у Старом Сланкамену почетком 2008. године

Након обезбеђених финансијских средстава и спроведене јавне набавке, Туристичка организација општине Инђија потписала је са сомборском фирмом „Сигнал” Уговор о извођењу радова на постављању туристичке сигнализације. Након израде пројектно-техничке документације и израде самих знакова туристичке сигнализације, њихово постављање планирано је крајем јануара наредне године.

За реализацију пројекта обезбеђено је укупно 1.200.000,00 динара. Већи део средстава обезбеђен је на конкурсу за доделу бесповратних средстава за суфинансирање израде и постављања туристичке сигнализације у АП Војводини Покрајинског секретаријата за привреду. Преостали износ новца обезбедила је Општине Инђија.

Поред класичних знакова туристичке сигнализације, предвиђено је постављање информационих табли са детаљнијим туристичким информацијама испред значајнијих туристичких врендости, као и citylight са туристичком мапом насеља, који ће бити лоциран на кеју.

Туристичка сигнализација омогућиће адекватно упућивање туриста до постојећих садржаја туристичке понуде Старог Сланкамена и тиме утицати на развој рецептивног туризма.