Вести

Промоција града Приједора у Инђији

Овог викенда у тродневној посети општини Инђија боравила је делегација из града Приједора, а последњег дана њиховог боравка, у недељу, стигли су и најбољи ученици основних школа из Приједора који ће се задржати у Инђији недељу дана.

Како би на најбољи начин представили своју туристичку понуду, Градска управа и Туристичка организација града Приједора осмислили су веома занимљив програм.  У петак, 24. јуна од 19.30 часова у Келтском селу у Инђији посетиоци су имали прилику да погледају изложбу о граду Приједору, упознају туристичку, културну и гастро понуду града Приједора као и да дегустирају њихове домаће производе. Од 20.30 часова на летњој позорници Келтског села глумци Позоришта Приједор одиграли су представу „Све о женама“, након које је уследио наступ бенда „Ехо радар“ из Приједора.  У суботу, град Приједор се представио и на веома посећеном 5. Фестивалу фрушкогорских вина који се одржао на платоу код Куће Војновића.

Општина Инђија и Град Приједор у марту 2021. године потписали су Меморандум о сарадњи којим је озваничена вишегодишња сарадња. Убрзо је потписан и Споразум о сарадњи туристичких организација два града. Поред јачања политичке сарадње, потписивање Споразума има за циљ успостављање и продубљивање привредних, спортских и културних односа кроз различите активности. С тим у вези, почетком 2022. године реализована је и размена ученика основних школа у којој се град Приједор показао као добар домаћин. Са циљем да се сарадња Општине Инђија и града Приједора успешно настави, Општина Инђија узвраћа гостопримство и јуче су у Инђију стигли ђаци из тог града.