Вести

Промоција Инђије у Нишу

Поводом обележавања градске славе Ниша, а на основу потписаног споразума са Туристичком организацијом Ниш, Туристичка организација општине Инђија је у у оквиру заједничке манифестације “Нека грли се север и југ” у периоду од 1. до 3 јуна представила је своју богату и разноврсну туристичку понуду.

Првог дана на Тргу краља Милана у Нишу КУД Бранко Радичевић из Бешке извео је две кореографије: Срем и Куманово. Након одржаних званичних састанака уследило је “Вече Инђије у Нишу” на коме је представницима туристичких агенција и других субјеката туристичке привреде, као и медијима, представљена гастро и ено понуда општине Инђија. У организацији целокупног представљања помогли су кабинет председника општине Инђија, Агенција за рурални развој општине Инђија, Удружење винара Вина Инђије, винарија Манифактура Спасић, ресторан Готи, Салаш Мали парк и Тамбурашки састав Синовци из Бешке. 

Другог дана је одржан је састанак представника угоститеља оба града. Том приликом размењена су искуства, али се разговарало и о проблемима са којима се сусрећу у пословању. У поподневним сатима, Туристичка организација општине Инђија присуствовала је свечаности и пријему испред Градске куће, празничном бденију у Храму Светог цара Константина и царице Јелене и свечаној славској литији одржаним поводом прославе градске славе.

Последњег дана yнутар зидина нишке тврђаве, у улици старих заната, представљени су ручни радови и домаћи производи општине Инђија. Велику захвалност дугујемо удружењу жена ЕтноДом Гороцвет, пољопривредном газдинству Дабић, винарији Соколов замак и фарми коза Селект милк, уз чију помоћ је Oпштина Инђија на најбољи могући начин представила укусе и очувану традицију општине Инђије, Срема, Војводине. У прелепом амбијенту тврђаве на платоу испред Београдске капије у вечерњим сатима организовано је музичко надметање – Инђију је представљао женски тамбурашки састав „Ла Банда“ а Ниш оркестар Саше Крстића из Сурдулице, вишегодишњег шампиона Гуче. Наредног викенда Ниш ће се представити у Инђији.