Вести

Промоција туристичких потенцијала

Један од приоритета Туристичке организације општине Инђија од самог оснивања јесте промоција туризма и туристичких потенцијала општине Инђија. Између осталог један од начина на који се врши промоција је и организовање разних манифестација, а њих је у овој години било заиста много. За нама је најважнији догађај „Универзијада 2009”, чији се део дешавао и у Инђији, а у оквиру које је Туристичка организација организовала неколико великих пројеката и манифестација као што је „Наше сокаче” – осмишљени амбијент сремачког салаша са седам аутентичних војвођанских кућица које су биле постављене у центру града и где се из вечери у вече одвијао богат културно-уметнички програм прилагођен амбијенту. Том приликом израђен је и нови сувенирски програм који обухвата лопте, мајице и шоље са мотивима Универзијаде, као и мајице Инђија, које су заинтерсовани имали прилику да купе у просторијама Туристичке организације општине Инђија. Поред тога, урађен је и програм сувенира који обухвата аутентичне сремске мотиве и сувенире који представљају општину Инђија и њену културну баштину.

Туристичка организација је учествовала и у организацији „Пударских дана” у Сланкаменачким Виноградима, манифестацији која чува идентитет, културу и традицију Словака и других народа који ту живе. Такође је организовала још десетак манифестација, које су већ уврштене у туристички календар општине Инђија. Осим тога учествовала је и на неколико сајмова од којих је најзначајнији 31. Сајам туризма у Београду, где су представљени туристички потенцијали општине.

Према речима в.д. директора Туристичке организације општине Инђија, Бориса Пашка, до краја године ову организацију очекује још неколико озбиљних послова. „Већ почетком септембра очекујемо посету стручњака за проучавање леса, који су најавили обилазак Старог Сланкамена и лесног профила где је предвиђена изградња тематског музеја и центра за истраживање леса. Пред нама је и 42. Сајам туризма у Новом Саду, на којем учествујемо већ неколико година уназад и по мом мишљењу на специфичан начин у односу на друге излагаче представљамо наше потенцијале и нашу понуду. Сајам се одржава у октобру, када ћемо организовати и Сајам меда у Инђији, као и још неколико манифестација како у граду тако и у другим насељима наше општине”, каже Борис Пашко.