Вести

Прва сигнализација за кајакаше, кануисте и веслаче у Србији

Туристичка организација општине Инђија прва у Србији поставља путоказе на Дунаву. Општина Инђија захваљујући свом географском положају присвојила је један значајан део дунавског пута у дужини од 27,3 километра. Дунав поред своје природне лепоте пружа невероватне спортско-рекреативне могућности. Унапређење развоја наутичког туризма је међу првим приоритетима на листи Туристичке организације општине Инђија те се у плану за наредну годину нашла и поставка сигнализације и информативних табли на пловном путу Дунава кроз општину Инђија која би уједно била прва сигнализација такве врсте у Србији.

На данашњем састанку директора Туристичке организације општине Инђија господина Милана Богојевића и Дејана Јовановића, представника за туризам Кајакашког Савеза Србије и организатора Дунавске регате кроз Србију, договорени су детаљи у вези са поставком путоказа који би кајакашима, кануистима и веслачима дали прецизне информације о одвијању воденог саобраћаја, пловном путу, географским локацијама и карактеристикама, упућивали на локације плажа, знаменитости али и опасности које могу да их задесе. Мапирани ће бити продајни објекти, тоалети и најважније пристаниште прилагођено њиховим потребама. Према првим проценама једно такво пристаниште могло би бити део пројекта шеталишта изнад воде, чија градња почиње следеће године у Старом Сланкамену.

Састанак је био и прилика за договор о уређењу простора за кампере учеснике регате, како би током боравка на простору општине Инђије, тачније у Старом Сланкамену кајакаши имали потпуни комфор. Постављањем поменуте сигнализације и изградњом пристаништа Туристичка организација општине Инђија ће значајно унапредити услове за пристан и боравак ове врсте туриста и подићи наутички туризам на виши ниво.