Вести

Радови на уређењу одморишта за бициклисте у Бешки

Заједничким залагањем Завичајног друштва „Стара Бешка“ и Туристичке организације општине Инђија, уз техничку помоћ ЈКП „Водовод и канализација“, протеклог викенда спроведене су потребне активности на уређењу одморишта за бициклисте у Бешки. Офарбан је целокупан мобилијар, чесма је враћена у функцију и уређене су зелене површине и плато како би се унапредили услови за краћи боравак на овом локалитету.

Одмориште се налази на уласку у Бешку из правца Чортановаца, на трансевропској бициклистичкој рути Еуро Вело 6 која територијом општине Инђија пролази у дужини од 27км. Опремљено је таблама са потребним информацијама и мапама које упућују туристе на културно-историјске, природне и остале вредности општине Инђија, како би их подстакли да током свог путовања посете и оне делове наше општине који нису на самој рути.

Поред наведеног, одмориште представља парк пријатељства између Бешке и Карлсхулда, партнерског насеља из Баварске по коме носи назив Парк Карлсхулд, али и једно од омиљених места на којима се окупља становништво овог насеља.