Вести

Срем поново заједно на сајму туризма у Београду

Под слоганом „Уживајте на време“ од 23. до 26. фебруара у Београду ће се одржати 39. Међународни сајам туризма, највећа туристичка манифестација у земљи и југоисточној Европи. У шест хала београдског сајма ове године представиће се око 1.100 излагача из 56 земаља, а земља партнер овог пута је Црна Гора.

Трећу годину за редом, на београдском сајму туризма заједнички ће наступити туристичке организације општина и градова Срема, обједињујући понуду Срема као јединствене туристичке дестинације. Под слоганом „Диван је кићени Срем“ наступиће општине Инђија, Ириг, Пећинци, Рума, Сремски Карловци, Стара Пазова, Шид и град Сремска Митровица.

Срем ће се представити у хали 4, у оквиру простора Туристичке организације Војводине, на штанду величине око 100м². Концепт штанда и његово овогодишње другачије уређење дочараће све оно што симболизује специфичност и разноликост овог интересантног региона.

Посетиоци штанда моћи ће да упознају обједињене туристичке вредности Срема путем заједничког промотивног материјала – туристичка мапа Срема и флајери подељени у пет различитих тема. Поред тога, за представнике медија, а нарочито за туристичке агенције, припремљени су посебни пакети у којима су издвојене понуде излета и угоститељских објеката сваке општине, као најзначајнији елементи од којих свако може лако да „Направи своју руту кроз Срем“.

За посетиоце штанда припремљена је и наградна игра на којој ће свакога дана бити извлачене бројне награде. Викенд за две особе, ноћење, ручак/вечера, спа и wелнесс услуге, улазнице за разне локалитете, вожње бродићима и слично само су део онога што посетиоци штанда могу да освоје. Угоститељски објекти за пружање услуга смештаја и хране, разна удружења и туристичке организације свих осам општина које заједнички наступају, биће дародавци ових интересантних награда. Све то употпуниће богат програм дешавања и карактеристична гастрономска понуда.

Туристичка организација општине Инђија представиће туристичке вредности општине са акцентом на Дунав, активан одмор у природи и манифестације. За потребе наступа на овом сајму, Туристичка организација дизајнирала је нову брошуру – Туристички водич кроз општину Инђија који обухвата најзначајније сегменте туристичке понуде општине – природне и културно-историјске знаменитости, предлоге туристичких тура, манифестације и угоститељске објекте.

Позивамо Вас да посетите наш штанд и „окусите Срем“.