Вести

Сремачко сокаче у центру Инђије

У циљу што интересантнијег и оригиналнијег представљања туристичке понуде општине Инђија за време Универзијаде, у центру града биће постављене дрвене кућице са атмосфером сремачког сокака које ће формирати десетодневну туристичку зону под називом „Наше сокаче” . У том простору, Удружења грађана са територије општине Инђија промовисаће домаће производе и аутентичне сувенире ручне израде.

На основу објављеног јавног позива, који је био отворен до 15. јуна, Удружења грађана која негују културне и духовне вредности са територије општине Инђија доставила су примерке својих ручно израђених сувенира (везени пешкири, врећице за флаше, лековито биље и оклагију, као и куварице, минијатуре, фигуре Сремца и Сремице, осликане флаше, сеоска кола, магнети…). Комисија задужена за избор сувенира и визелни идентитет Универзијаде у Инђији ће до 20. јуна одабрати најоргиналније и најкреативније сувенире, који ће бити представљени у једној од кућица у сокачету.

Једна од кућица представљаће инфо пункт и сувенир шоп званичних сувенира Универзијаде Инђија (у којој ће се представити Туристичка организација и Пошта са новом маркицом Инђије), док ће у осталим кућицама своје специфичности промовисати винари, пчелари, „Зекин салаш” Крчедин и „Етно кућа” Марадик.

Сви посетиоци Инђије у периоду од 30. јуна до 8. јула моћи ће да уживају не само у Универзијади, већ и у интересантном амбијенту пешачке зоне и традиционалном „Сцена фесту” који ће баш ту одржавати.