Вести

Туристичка организација општине Инђија једна од три најбоље у Србији

На конкурсу за доделу најпрестижније награде у области туризма „Туристички цвет“ у 2021. години Туристичка организација општине Инђија је изабрана за једну од три најбоље у Србији.

„Туристички цвет“ је награда Туристичке организације Србије која се традиционално (од 1982. године) додељује за значајна остварења и допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма у Србији. У оцењивању се посебна пажња обраћа на нове програме, иновативне пројекте, креативне иницијативе, ангажман појединаца и организација којима је обогаћена туристичка понуда Србије. Жири чини пет чланова, афирмисаних стручњака из области туризма, културе и медија, док се шеста оцена добија на основу гласања интернет публике.

У категорији Туристичка организација критеријуми за доделу награде су обогаћивање квалитета, садржаја и разноврсности туристичке понуде дестинације, квалитет маркетиншких активности, организација догађаја, медијска заступљеност, пројектне активности, остварен туристички промет и сарадња са туристичком привредом и другим привредним субјектима. Бирају се три најуспешније туристичке организације од којих једна добија награду, а ове године то је Туристичка организација Чачак.

У Србији постоји 136 туристичких организација и Туристичка организација општине Инђија је поносна на чињеницу да су је успеси постигнути у 2021. години сврстали у три најбоље на националном нивоу.