Вести

Успешан дочек 52. ТИД-ове регате

Туристичка организација општине Инђија, у сарадњи са специјалном болницом „Др Боривоје Гњатић”, јуче је још једном приредила специјалан дочек учесника међународне дунавске регате. Учесници регате су у Стари Сланкамен стизали у периоду од 10 до 15 часова. Били су смештени у својим шаторима у дворишту Сланкаменачке бање.

Туристичка организација је у 16 часова за њих организовала излет до Сланкаменачких Винограда, где су имали прилику да упознају специфичну културу и традицију овог словачког насеља. Посетили су Евангелистичку цркву, продајну изложбу производа домаће радиности и присуствовали културно-уметничком програму специјално организованом поводом њиховог доласка. У повратку су посетили цркву Светог Николе у Старом Сланкамену где су имали прилику да чују нешто више о историји овог насеља и околине.

На већ традиционалном сусрету представника земаља учесница регате изражено је обострано задовољство поводом поновног окупљања. Испред Туристичке организације учеснике је поздравио вд директор Борис Пашко, а испред Општине Инђија Петар Јањић. Добродошлицу је као и сваке године присутнима пожелела и Мирјана Албот, директор болнице.

Кајакашки савез Србије представљао је Дејан Јовановић. Представницима земаља су додељени пригодни поклони након чега су се придружили осталим учесницима регате на вечери. У пријатном амбијенту на обали Дунава присутни су уживали у музичком програму локалног бенда и следећег јутра задовољно наставили свој пут ка Црном мору.