Вести

За викенд Духови и Етно фестивал

 

 

Туристичка организација општине Инђија и Друштво за неговање духовне културе и традиције “Етноарт”, поводом градске славе “Духова”, у недељу 8. јуна организују девети по реду Етно фестивал. На продајној изложби, у пешачкој зони града, од 12 до 22х излагачи из целе Србије представиће посетиоцима своје рукотворине, сувенире, ручне радове, домаће колаче, посластице, зимницу… Накнаду коју излагачи плаћају за учешће на фестивалу, организатори манифестације ће уплатити у хуманитарне сврхе угроженима из поплављених подручја.

У оквиру манифестације, од 17 до 22х организована је и хуманитарна акција “покажи своје срце”. Удружења жена и грађана и КУД-ови са територије општине Инђија, заједно са организаторима манифестације, као свој прилог, припремиће симболичне поклоне за грађане који се буду одазвали хуманитарној акцији.

 

У суботу 7. јуна, у Чарди Мика Алас у Старом Сланкамену одржаће се још један “Златни котлић”. Манифестација окупља бројне љубитеље кулинарства, рибљих специјалитета и сваке године све већи број екипа надмеће се у припремању рибље чорбе.