Вести

Заједнички наступ сремских општина на 37. сајму туризма у Београду

Туристичка организација општине Инђија и ове године наступиће на међународном сајму туризма у Београду, али по први пут заједно са туристичким организацијама општина из Срема.

У периоду од 19. до 22. фебруара у хали 4 под слоганом „Диван је кићени Срем“ на штанду величине 80 м² своју понуду заједно са Инђијом представиће и Сремски Карловци, Стара Пазова, Сремска Митровица, Ириг, Рума, Шид, Пећинци, Беочин и Покрет горана Војводине. Овакав вид заједничке промоције резултат је успешне сарадње туристичких организација сремских општина у протеклом периоду, са циљем обједињавања понуде и бољег позиционирања Срема као туристичке дестинације.

Туристичка понуда биће представљена тематски по данима:

-први дан: активни и еко туризам,

-други дан: традиција и култура,

-трећи и четврти дан: гастономија и вино.

Током трајања сајма, посетиоцима ће бити представљени туристички потенцијали општине Инђија, комплетна понуда смештајних објеката, ресторана, салаша и винарија, као и предстојеће манифестације.

понедељак, 9. фебруар 2015.

Одржана “Шакалијада”

Ловно-туристичка манифестација „Шакалијада“ одржала се у недељу 8. фебруара у Новом Сланкамену по једанаест пут.Манифестација другачија од других које се током године одржавају у општини Инђија, окупила је упркос изразито хладном времену око 300 ловаца из земље и иностранства.

Петар Филиповић, председник општине Инђија, рекао је присуствујући догађају да су Општина Инђија и Туристичка организација помогли и подржали ову манифестацију која је значајна за нашу општину. „Лов је један од потенцијала наше општине и као што имамо прилику да видимо, заиста се велики број људи одазвао овој манифестацији, како из Србије, тако и из иностранства. Овако шаљемо, надам се, једну лепу поруку из наше општине, да су сви добродошли, а надам се да ће се традиција наставити и да ће наредне године манифестација бити још боља и бројнија“, изјавио је председник општине Инђија Петар Филиповић.

„Шакалијада“ је први пут одржана 2005. године, а одиграва се на падинама Фрушке горе у околини Новог и Старог Сланкамена.

Организатор манифестације је ловачко удружење „Сланкаменац“ из Новог Сланкамена, које газдује на ловној површини од 11.000 хектара, на потезу од ушћа Тисе у Дунав, преко обронака Фрушке горе до простране сремске равнице. „Сланкаменац“ данас броји 180 чланова.