Вести

Завршен „Лесфест”

На недавно завршеном „Лесфест”-у који је од 31. августа до 3. септембра одржан у Новом Саду, успешно је представљен пројекат „Лесленд”. Задњи дан конференције учесници су имали прилику да обиђу лесни профил у Старом Сланкамену и да још једном буду упознати са плановима развоја туризма Старог Сланкамена.

„У лесу проналазимо индикаторе који нам откривају тајне климатских промена, а да бисмо могли да разумемо и предвидимо климатске промене у будућности морамо да разумемо оно што се одвијало у прошлости. Сретном околношћу Стари Сланкамен је чудо природе, поред лесних профила и плодног земљишта ту су обронци Фрушке горе, Дунав, ушће Тисе у Дунав. Формирање тематског музеја „Лесленд” је одлична идеја”, рекао је Иан Смаллеy, дугогодишњи председник Међународне уније за квартарна истраживања, приликом посете лесном профилу у Старом Сланкамену.

„Лесленд” је као најзначајнији пројекат Туристичке организације општине Инђија представљен и у оквиру саме конференције презентовањем идејног и главног пројекта музеја. Пројекат је од стране еминентних стручњака из ове области, учесника конференције, препознат као озбиљан и амбициозан. Реализацијом овог пројекта добиће се туристичка атракција која ће бити носилац целокупне туристичке понуде општине.