Природа: Дунав

ДУНАВ

Река Дунав, која својим дугим током краси десет земаља Европе, повезује више од 80 милиона људи и спаја различите народе и културе, Србијом је уцртала свој живописан пут од Бездана до Ђердапа. На том путу општини Инђија подарила је прелепу обалу на којој су никла интересантна насеља.

Дунав кроз територију општине Инђија протиче у дужини од 27 км, подсецајући обронке Фрушке горе и стварајући један од најлепших делова свог тока. Обалом Дунава од Чортановаца, преко Бешке и Крчедина, поред Сланкаменачких Винограда све до ушћа Тисе у Дунав код Старог Сланкамена, у еколошки очуваном окружењу живописне руралне средине, нижу се викенд насеља, рибље чарде, прелепе плаже, пешчане аде и атрактивни пејзажи који привлаче љубитеље реке, наутичког, риболовног и еко туризма.

Поред јединственог наутичког искуства и уживања у прелепом природном амбијенту панонске реке и њених обала, посебан доживљај представља посета рибљих чарди у којима се спремају врхунски рибљи специјалитети и ужива у музици тамбураша.