Вести

Делегација Инђије и Војводине у званичној посети Турској

Директор Туристичке организације општине Инђија Милан Богојевић и Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић боравиће наредних неколико дана у званичној посети Турској поводом пројекта „Српска Кападокија“, који се реализује у сарадњи са турским партнерима у општини Инђија. Посета је организована на позив градоначелника града Ургуп у Кападокији и власника поменуте компаније.

Данас током првог дана боравка организован је пријем делегације и представника турских партнера у Амбасади Републике Србије у Турској. Амбасадор Србије њ.е. господин Зоран Марковић је од самог почетка пружио значајну подршку у реализацији пројекта а данас је у амбасади потписан уговор између Туристичке организације општине Инђија и огранка турске фирме основаног у Србији у циљу развоја новог туристичког производа у Србији – летење балонима на топао ваздух. Поменути уговор односи се на куповину два балона, коју већим делом финансира Министарство туризма и омладине и које је путем овогодишњег конкурса за суфинансирање пројеката развоја туризма Инђији доделила средства за ову намену.

Наредних дана организовани су састанци и посете током којих ће се разматрати могућности проширења међународне сарадње на нивоу покрајине, како у области туризма тако и других привредних грана.