Шта видети

Шта видети

Посетите Инђију, једну од најразвијенијих и најнапреднијих општина у Србији, која је захваљујући свом убрзаном развоју прерасла у модерну урбану средину. Прошетајте пешачком зоном и уживајте у амбијенту грађанске архитектуре с краја XИX века у хладу столетних липа. Опустите се у бројним кафићима и њиховој пријатној атмосфери и стекните нове пријатеље.

Не пропустите уживање на обали Дунава, његовим рукавцима, адама и пешчаним плажама. Сликовита насеља на обали пружиће вам прилику да се забавите, разонодите и свакако добро једете. Позната Крчединска ада и нетакнута природа дунавских рукаваца разлог су да посетите Крчедин. Бројни ресторани учинили су Бешку привлачном за оне који воле да уживају у рибљим специјалитетима и прелепом природном амбијенту. Чортановце, излетиште у оквиру Националног парка Фрушка гора, смештено на обали Дунава, препоручујемо љубитељима спорта и рекреације. Камповање, пешачење, вожња бицикла и бродића, пливање, пецање, лов… само су неке од активности које вам ова насеља нуде.

Туристичка организација препоручује панорамско разгледање Старог Сланкамена са воде уз обилазак ушћа Тисе где је према легенди сахрањен Атила Хунски, ручак у чарди уз музику тамбураша и разгледање интересантних призора овог необичног војвођанског села шетњом његовим живописним серпентинастим улицама. Упознајте историју овог најстаријег насеља општине Инђија посетивши археолошки локалитет Градина са остацима тврђаве Ацуминцум, као и цркву Светог Николе, најстарију цркву у Срему.

Искористите прилику да упознате традицију овог краја посетом “Етно куће” у Марадику или неког од салаша у општини Инђија.

Свој боравак у општини Инђија, осим посетом интересантних места у самој општини, можете употпунити обиласком туристичких вредности у околини као што су фрушкогорски манастири, Национални парк Фрушка гора, Сремски Карловци, и нешто удаљенијих као што су Петроварадинска тврђава, Нови Сад и Београд.