Вести

Дани војвођанско-баварске културе – БЕШКА ФЕСТ 2024

Манифестација Дани војвођанско баварске културе – Бешка фест одржава се првог викенда у септембру у Бешки. Реч је о дводневној манифестацији, која је први пут одржана 2012. године и која својим међународним карактером и богатим садржајем привлачи велики број посетилаца.

Бешка фест се реализује у сарадњи са партнерском општином Карлсхулд из Баварске, а са циљем промоције и афирмације традиције, обичаја, културе и гастрономије Војводине и Баварске као и дугогодишњег прожимања две културе на овим просторима.

Ове године, по дванаести пут, поменути фестивал ће се одржати у петак 6. и суботу 7. септембра. У петак од 19:00 часова посетиоце очекује Гастро фестивал, а након тога, од 19:30 часова наступиће културно-уметничка друштва из Бешке, Инђије, Крчедина и Нових Карловаца. Концерт Тамбурашког оркестра „Равница“ почеће у 20:30 часова, a у 22:00 часа наступиће „Double trouble“ бенд, док ће од поноћи музику пуштати DJ Марко Вулетић.

Наредног дана, у суботу, 7. септембра, у 19:00 часова почиње Гастро фестивал, а од 19:30 часова ће наступити културно-уметничка друштва. У 20:30 часова публика ће уживати уз песме групе „Гарави сокак“, а од 22:00 часа наступиће бенд „Еутерпа“. Од поноћи музику за посетиоце пуштаће DJ Игор.

Организатори Бешка феста су Туристичка организација општине Инђија, Општина Инђија, Месна заједница Бешка и Завичајно друштво Стара Бешка.

Видимо се на Бешка фесту!