Вести

Међународна дунавска ТИД регата сутра стиже у Стари Сланкамен

У уторак, 30. јула у Стари Сланкамен стижу учесници најстарије, најдуже и највеће међународне, спортско-рекреативне, туристичке, кајак, кану и веслачке регате на свету – ТИД регате (Tour International Danubien regatta). Пут дуг 2.456 километара од немачког града Инголштат до Црног мора око 150 кајакаша ће превеслати за 75 дана. За то време они пролазе кроз 10 земаља, кампују у 8 земаља, у 65 етапних места дуж Дунава. Једно од 18 етапних места у Србији је и Стари Сланкамен кога кајакаши посећују од давне 1956. године када је и почело организовање ТИД регате.

Организатор ТИД регате кроз Србију је Кајак клуб Српски веслачи уз помоћ домаћина – туристичких организација градова и општина кроз које регата пролази. Традиционалан дочек учесника регате у Старом Сланкамену организују Општина Инђија, Туристичка организација општине Инђија и Специјална болница Др Боривоје Гњатић из Старог Сланкамена. И овај пут, за учеснике су обезбеђени основни услови за боравак, простор за постављање шатора у дворишту бање, два оброка и поклон. Након састанка представника земаља учесница, у дворишту болнице за кајакаше биће организован музички програм. Сутрадан, након доручка кајакаши ће наставити пут ка Црном мору.

Уколико сте љубитељ спорта, рекреације, туризма, боравка у природи и здравог начина живота, придружите се ТИД регати. Контакт особа: Дејан Јовановић, tidejan@gmail.com.